istorie

În 2017, Bemis Europe Holdings a achiziționat Evadix Labels și Evadix MPI cu sediul în România. Evadix Labels va continua să fie un producător de top de filme de polietilenă imprimabile de înaltă calitate în România, în timp ce EVADIX MPI este specializată în imprimarea pe folii de ambalaje flexibile aferente aplicațiilor pentru produse alimentare și băuturi și alte bunuri de consum. Ambele companii operează în cadrul Bemis și sunt situate în aceeași fabrică, în Piatra-Neamt, în nord-estul României și au în total 62 de angajați.

În prezent, EVADIX își continuă politica de îmbunătățire permanentă a calității și tehnologiilor utilizate prin noi investiții și programe de cercetare-dezvoltare. Obiectivul nostru este satisfacerea clienților noștri în spiritul unui parteneriat win-win.

2013 marchează trecerea la imprimarea HD. Departamentul prepress este echipat cu noua tehnologie Esko HD Flexo.

În 2011 noua linie de extrudare (W&H) este pusă în funcțiune cu rezultate remarcabile.

În 2010 este decisă dezvoltarea în amont a activităților grupului în România și integrarea uneia din principalele materii prime, suport pentru imprimare: polietilena.

În perioada 2008 – 2010, printr-o politică de calitate și maximum de seriozitate, Evadix își consolidează poziția pe piața ambalajelor flexibile devenind unul din principalii actori.

În 2007, după 6 luni de transformări în profunzime: tehnice și strategice, întregul parc de mașini este înlocuit. Sunt puse în funcțiune o nouă mașină de imprimat W&H, un laminator Nordmecanica, slitter DCM și sunt achiziționate echipamente, harware și software pentru un nou serviciu de prepress.

În 2005, grupul Belgian Evadix decide extinderea activităților sale de imprimerie (offset) în Europa de Est și într-un sector complementar: imprimerie flexo. România se impune ca o evidență datorită potențialului de dezvoltare în domeniul ambalajelor flexibile, a afinităților culturale și a avantajului de «first mover» pe această piață.